Drive-In näyttely ohjeet

Drive In näyttely toteutetaan osallistuneiden ponien mukaan satunnaisessa järjestyksessä, eli erillisiä näyttelyluokkia ei järjestetä, vaan näyttelystä valitaan Best In Show, joka on korkeimmat pisteet saanut yksilö tai tasatilanteessa tuomarin päätöksellä. Champion tai luokkavoittajia ei valita, vaan valitaan näyttelyn paras varsa, nuori 1-3 vuotias poni, tamma, veteraani, ori sekä ruuna, jotka ratkeavat pisteytyksen perusteella koko näyttelyn päätyttyä. 
Muista erikoispalkinnoista on ilmoitettu osallistujalistan yhteydessä. 

Säännöt: 

1. Osallistumisoikeus 
Drive in näyttelyyn on oikeutettu osallistumaan jalostusohjesäännön mukaiset ponit, jotka ovat merkitty Gotlannin russponien kantakirjaan. 
Ulkomaalaisessa rekisterissä olevalta ponilta tulee esittää passi kansliaan ilmoittautumisen yhteydessä. 
Maitovarsan on oltava vähintään 4vko:n (28vrk) ikäinen ja emän tulee olla mukana. Vieroitetun varsan tulee olla vähintään 5kk vanha. 

2. Arvostelu ja palkinnot 
Näyttelyn osallistujat arvioidaan yksilöarvostelussa, jossa poneista kirjoitetaan sanallinen arvostelu sekä pisteytys.
Arvostelukohdat: 
Rotutyyppi. Pää, kaula ja runko. Jalat ja liikkeiden säännöllisyys. Käynti- ja raviliikkeet. 
Pisteytys ja palkintoluokat: 
Alle 35 pistettä: III palkinto/Pronssi 
35-39 pistettä: II palkinto/ Hopea 
40-50 pistettä: I palkinto/ Kulta. 

Tuomarin päätöksestä ei voi valittaa ja näyttelykehässä sekä -alueella tulee noudattaa hyviä tapoja sekä käsitellä hevosia oikeaoppisesti. Huonosta käytöksestä, epäurheilijamaisesta toiminnasta tai vaaratilanteita välttääkseen, tai ponin terveydentilan vuoksi tuomarilla on oikeus hylätä yksilö sekä poistaa se näyttelykehästä. Tulos on virallinen.